Pääsin taas käymään kirjaparatiisissa, Helsingin kirjamessuilla. Helsingin tiivistä tunnelmaa ei löydy muilta kirjamessuilta. Paljon lukemista odottavia kirjoja, tunnettuja ja tuntemattomia kirjailijoita ja tietenkin lukemisesta pitäviä ihmisiä. Oma kirjahylly täydentyi kolmella kirjalla ja pari lahjakirjaakin valitsin tulevaisuutta varten.

Huomaamattani pääsin puhumaan toista kotimaistakin, kun tarjolla oli ruotsinkielisiä lehtiä. Ensimmäistä kertaa aivan huomaamatta. Harjoittelusta on siis ollut hyötyä :)  Tytär puolestaan kävi kokeilemassa tulevaa työtään kääntämällä sarjakuvaa.

Kirjakantamusten kanssa suuntasimme Mimosa-kisua tervehtimään. Ratikassa oli tunnelmaa, vähän liikaakin, sillä koko Messukeskuksen väki tuntui ahtautuvan yhteen ainoaan ratikkaan. Hiki siinä virtasi ja tasapainon kanssa oli ongelmia, mutta hengissä siitäkin selvittiin. Kisu oli ovella meitä tervehtimässä. Oli kuulemma ehtinyt tehdä pahojaankin päivän aikana. Kukkaruukkuostoksia tiedossa :)

Kotimatka sujui sitten ikävissä merkeissä, sillä tyttären päänsärky äityi pahaksi migreeniksi. Välipysähdys Tampereella venyi aiottua pidemmäksi, sillä emme uskaltaneet jättää päänsärkyistä tytärtä yksin, ennen kuin lääke alkoi kunnolla tehota. Kotona olimme puolilta öin. Siitä huolimatta uni ei heti tullut silmään, vaan viikonlopun tapahtumia piti kerrata mielessä. Kohokohtina tietenkin kirjamessut, hotellin maukas aamupala ja Tampereen upea ilotulitus perjantai-iltana. Unohtamatta tyttären unelmakirjailijaa Juha Itkosta, jonka ohimennen bongasimme kirjamessuilla.