Piti oikein kahdesti hieraista silmiä, kun luin otsikon Kreikalle luvatuista lainamiljardeista. Siis eikö noille rahoille löydy käyttöä täällä kotimaassakin: terveydenhuolto, vanhustenhuolto, omaishoitajat, opiskelijat, työttömät muutamia mainitakseni.

Jos meidän täytyy rahoittaa kreikkalaisten kahden ylimääräisen kuukauden palkat, alhaiset eläkkeelle lähtemiset ja bonukset ajoissa töihin saapumisesta, niin voisimme täällä Suomessakin maksaa kaikille työttömille vaikka uuden ylejohtajan yhden kuukauden palkan kerran vuodessa. Tai maksetaan opiskelijoille bonusta päivittäisestä läsnäolosta opinahjossa. Opiskeluajat lyhenisivät, kun bonuksilla korvattaisiin työnteosta saadut tulot.

Meillä kiristetään vaan vyötä, vähennetään väkeä ja rahaa syydetään rajojen ulkopuolelle. Ensin pitää olla näyttöä, että kriisiin joutunut Kreikka tekee itse kaiken mahdollisen ongelmiensa ratkaisemiseksi. Sitten vasta anellaan hattu kourassa apua muilta.

Mihinkä tämä maailma vielä joutuu. Väkeä vähennetään, kun ei saada tarpeeksi tuottoa sijoituksille. Työttömät masentuvat, kun ei ole töitä. Töissä olevat uupuvat, kun on töitä liikaa. Herrat suurella palkalla päättävät, että eläkeikää olisi nostettava ja itse saavat palkkaa saman verran kuukaudessa, kuin kaksi pieneläkeläistä vuodessa.