Tänään pääsen poimimaan kesän ensimmäiset punaherukat omasta pihasta. Onneksi räksät ovat pysyneet metsässä mustikoiden kimpussa ja jättäneet puskani rauhaan; unohdimme nimittäin verkottaa yhden punaherukkapuskan. Kypsykää, oi kypsykää kaikki marjani mun, jotta kesän sato saadaan poimittua talteen ennen elokuun alussa siintävää asuntoautomatkaa.

Loppuviikosta voisin leipoa punaherukkapiirakankin, jos ilmat hieman viilenevät. Tällä hetkellä ei oikein "huvita" paistaa mitään uunissa, sillä talossa on aivan riittävän lämmintä muutenkin. Gluteeniton punaherukkapiirakka kermaviilitäyttellä on herkkuani kirpeytensä vuoksi. Ja kun muut perheessämme eivät siitä kovasti välitä, niin minä saan syödä enemmän:)

Viime yönä vieraamme Mimosa kävi pyytelemässä minua leikkimään puoli neljän aikaan aamuyöllä. Kun en sänkyyn hyppäämisestä ymmärtänyt kissan leikkimisintoa, niin hän päätti alkaa avoimen ikkunan sälekaihtimella, kun siitä lähtee niin "kiva" ääni. Aamulla kissa sitten vaani eteisen lipaston päällä minua ja vauhtia on riittänyt. Täytyykin leikittää Mimosaa päiväsaikaan, jotta ensi yönä hänkin nukkuu rauhallisia kissan unia. Tai sitten ei nuku:)