1284286123_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässäpä ohje piirakkapohjalle:

100 g margariinia

0,75 dl sokeria

1 muna

1,5 dl gluteeniitomia jauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon muna. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. 

Levitä taikina voideltuu piirakkavuokaan.

 

Täyte:

1 prk maitorahkaa

1 muna

2 dl vispikermaa

0,5 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

Vatkaa vispikerma kuohkeaksi, lisää muut aineet ja sekoita hyvin.

Levitä rahkatäytee piirakkapohjalle. Levitä päälle omenasiivuja, kanelia, sokeria ja ripaus vaniljasokeria.

 

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 30-40 min (riippuen uunista)

 

Piirakkaa voi helposti muunnella täytettä vaihtamalla.

0,5-0,75 l marjoja esim. mustikoita, vadelmia, punaherukoita, puolukkaa

Kermaviilitäyte:

1 prk kermaviiliä

0,5-1 dl sokeria

1 muna 2 tl vaniljasokeria

Sekoita kaikki täytteen ainekset hyvin keskenään ja kaada marjojen päälle. Paista kuten rahkapiirakkaa.

 

Jos taas haluat maidottoman piirakan:

Leitä piirakkapohjalle marjoja, kuten edellä ja ripottele päälle seosta, jossa on:

2 rkl perunajauhoja

1-2 rkl sokeria

Paista kuten edellä.