Tässäpä ohje piirakkapohjalle:
100 g margariinia
0,75 dl sokeria
1 muna
1,5 dl gluteeniitomia jauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon muna. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut jauhot ja leivinjauhe.
Levitä taikina voideltuu piirakkavuokaan.
Täyte:
1 prk maitorahkaa
1 muna
2 dl vispikermaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Vatkaa vispikerma kuohkeaksi, lisää muut aineet ja sekoita hyvin.
Levitä rahkatäytee piirakkapohjalle. Levitä päälle omenasiivuja, kanelia, sokeria ja ripaus vaniljasokeria.
Paista piirakkaa 200 asteessa n. 30-40 min (riippuen uunista)
Piirakkaa voi helposti muunnella täytettä vaihtamalla.
0,5-0,75 l marjoja esim. mustikoita, vadelmia, punaherukoita, puolukkaa
Kermaviilitäyte:
1 prk kermaviiliä
0,5-1 dl sokeria
1 muna 2 tl vaniljasokeria
Sekoita kaikki täytteen ainekset hyvin keskenään ja kaada marjojen päälle. Paista kuten rahkapiirakkaa.
Jos taas haluat maidottoman piirakan:
Leitä piirakkapohjalle marjoja, kuten edellä ja ripottele päälle seosta, jossa on:
2 rkl perunajauhoja
1-2 rkl sokeria
Paista kuten edellä.
Kommentit